Jovanovic se nece ispricati HDZ-u

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

SDP-ov saborski zastupnik Željko Jovanovic, kojemu je skinut zastupnicki imunitet, izjavio je danas da se nece ispricati HDZ-u, cak i ako ta stranka njegovom isprikom uvjetuje povlacenje tužbe za klevetu.

Nakon što je premijerka Jadranka Kosor jutros izjavila da ce HDZ povuci tužbu za klevetu ako im se ispricaju Jovanovic i njegov, kako je nazvala, "brat po mržnji" Zoran Milanovic, Jovanovic je uzvratio da ispriku od premijerke nece tražiti niti bi je dao.

"Osobno necu tražiti ispriku od nje, niti bih ispriku dao. Jucer je HDZ u Hrvatskom saboru, po naredbi Jadranke Kosor, u organizaciji potpredsjednika HDZ-a Vladimira Šeksa i Andrije Hebranga, uvrijedio i osramotio Hrvatski sabor i hrvatsku parlamentarnu demokraciju.

Prema tome, hrvatski gradani zaslužuju da dobiju ispriku od Jadranke Kosor", izjavio je Jovanovic novinarima nakon skupa Kukuriku koalicije u Bocarskom domu. Upitan da prokomentira premijerkinu najavu da ce HDZ povuci tužbu za klevetu ako se Jovanovic i Milanovic ispricaju HDZ-u, Jovanovic je ustvrdio da je to "neka vrsta ucjene".

"Kosor vrijeda Zorana Milanovica i mene prozivajuci nas bracom po mržnji. Zar je to dostojno jedne premijerke? Pa to je uvreda, to je govor mržnje, ali ja ne tražim da se meni isprica, nego da se isprica gradanima Hrvatske što je uvrijedila, osramotila Sabor, hrvatsku parlamentarnu demokraciju i na taj nacin i cijelu Hrvatsku", porucio je Jovanovic.  

Željka Jovanovica HDZ je tužio jer je vrh HDZ-a nazvao zlocinackom organizacijom.


Podijeli: Facebook Twiter