Jovanović: Prosvjed učitelja je nepotreban

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović izjavio je kako je za danas najavljeni prosvjed učitelja nepotreban jer je javna rasprava o pravilniku koji će urediti njihove radne obaveze u tijeku i u njoj mogu sudjelovati svi sa svojim prijedlozima ili primjedbama.

Pravilnik o tjednim radnim obvezama učitelja i stručnih suradnika u osnovnoj i srednjoj školi je u javnoj raspravi, a zadatak mu je ispraviti sve nepravilnosti koje su se uočile u proteklom periodu tako da svi poslovi učitelja i stručnih suradnika u školama budu jasno evidentirani i jednoznačno specificirani, izjavio je Jovanović uoči sjednice Vlade.

Istaknuo je i da se njime ništa ne mijenja te da će "učenici imati jednako kvalitetnu nastavu, kako redovitu, tako i dopunsku, dodatnu i izbornu, kao i sve izvannastavne aktivnosti koje su bile do sada u školama".

Izjave čelnika sindikata o problemima koje bi pravilnik mogao izazvati u školama Jovanović je pritom ocijenio zlonamjernima.

"Komentari u medijima potpuno su zlonamjerni, ni na koji način se ne ugrožava odgojna ni bilo koja komponenta u školama", rekao je.

"Prosvjed je potpuno nepotreban jer traje javna rasprava. Dakle ako imaju primjedbe, prijedloge i poboljšanja neka ih pošalju u javnu raspravu. Treba naglasiti da je prijedlog pravilnika izabralo jedanaesteročlano povjerenstvo, a pozvani su i predstavnici sindikata da u njemu sudjeluju", poručio je Jovanović.

Dodao je i kako je upravo ova akreditacija način na koji se može donijeti odluka koja će biti temeljena na činjenicama "i nitko neće moći optužiti Ministarstvo da donosi nekakve političke odluke. I dalje će raditi u školi kao i do sada", poručio je Jovanović učiteljima.

Upitan pak za stanje u Institutu za migracije, ministar Jovanović kazao je da se radi na evaluaciji stanja na temelju koje će se "ići u odluke po kojima neki instituti više neće postojati, neki će se međusobno spojiti, neki će se pripojiti sveučilištu, a neki će ostati samostalni". (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter