Jovanović: Od lipnja studentski dom na sveučilištu

(N.LAZAREVIĆ)
(N.LAZAREVIĆ)

"SDP je moderna europska socijaldemokratska ljevica čija Vlada svojim radom i sve boljim rezultatima vodi Hrvatsku naprijed! Mi ne moramo ime stranke kititi jakim riječima na papiru, poput bivšeg predsjednika Republike, niti zabavljati građane papirnatim lutkama dvojnicama, špijunskim i udbaškim tehnikama koje su mnogima u vrhu HDZ-a itekako bliske.

Ne moramo izmišljati unutarnje i vanjske neprijatelje, crvene peronospore ili crvene vragove, te nekakvim anitkomunističkim manifestima iskorištavati branitelje i zazivati nasilno preuzimanje vlasti, poručio je u petak na konferenciji za novinere u Puli saborski zastupnik i SDP-ov izborni koordinator u 8. izbornoj jedinici Željko Jovanović, najavivši održavanje konferencija za novinare u Puli barem jednom mjesečno.

Jovanović je kazao da je u 2015. godini osigurano povećanje od 80 posto u iznosu od 34 milijuna kuna za dodjelu 5.200 novih stipendija. Dodatno, rekao je, studentima iz poplavljenih područja istočne Hrvatske tijekom ove i prošle godine isplaćeno je dodatnih 2 milijuna kuna jednokratnih pomoći u iznosu od 10 tisuća kuna po studentu, a osigurana su i sredstva za otvaranje čitavog niza novih studentskih restorana.

-Vjerojatno tijekom lipnja, otvoriti će se studentski dom s restoranom na Sveučilištu Juraj Dobrila u Puli, čime će Pula napokon postati pravi sveučilišni grad. Ova je Vlada osigurala milijardu kuna za izgradnju novih studentskih domova u Hrvatskoj, povlačeći 105 milijuna eura iz eu fondova, a osigurano je i više od 50 milijuna eura za nove stipendije studentima slabijeg socioekonomskog statusa u takozvanom STEM području. Svime time stvaraju se pretpostavke da Hrvatska bude društvo jednakih šansi, a da visoko obrazovanje bude dostupno svima, rekao je Jovanović. (D. BAŠIĆ-PALKOVIĆ)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD SUBOTE
 

 


Podijeli: Facebook Twiter