Jovanović: Od jeseni studentska menza i dom

S početkom sljedeće akademske godine studenti Sveučilišta Jurja Dobrile trebali bi početi koristiti studentski dom i menzu
S početkom sljedeće akademske godine studenti Sveučilišta Jurja Dobrile trebali bi početi koristiti studentski dom i menzu

Ministar obrazovanja Željko Jovanović danas je obišao gradilište studenskog kampusa u Puli te je najavio da bi već ove jeseni, odnosno s početkom sljedeće akademske godine studenti Sveučilišta Jurja Dobrile trebali početi koristiti studentski dom i menzu.

- Ovo su ključni objekti za razvoj pulskog sveučilišta. Otvaranjem doma i menze riješit će se jedan od glavnih problema koji u ovom trenutku muči pulsko sveučilište, a to je unaprjeđenje studentskog standarda što je glavna zadaća i našeg ministarstva, istaknuo je Jovanović.

Napomenuo je da su građevinski radovi u završnoj fazi te da je u petak objavljen natječaj za opremanje doma i restorana ukupne vrijednosti 7,5 milijuna kuna. Cijela će pak investicija koštati 40 milijuna kuna. Studentski restoran će imati kapacitet 1.200 obroka dnevno, dok će studentski dom raspolagati sa 144 kreveta, odnosno sa 72 sobe od toga 5 soba za osobe s invaliditetom i četiri apartmana za gostujuće profesore.

Pulski rektor Alfio Barbieri zahvalio se ministarstvu za svu potporu koju im daju u ostvarenju ovog i ostalih projekata. Na sastanku s ministrom, vodstvo sveučilišta je razgovaralo i o ostalim planovima za razvoj i novim zapošljavanjima.

Najavljena je tako mogućnost pokretanja odjela zdravstvenih studija, kao i budući razvoj Instituta za poljoprivredu i turizam, a isto tako i Politehnike u sklopu sveučilišta. Time bi, smatra ministar, pulsko sveučilište postalo vrhunska i reprezentativna ustanova na kojoj bi mogli studirati ne samo ljudi iz Hrvatske već iz cijele Europe.

- Iskoristio bih priliku da iz Pule pošaljem poziv svim onim znanstvenim novacima koji govore da moraju napuštati Hrvatsku. Otvorena su dva radna mjesta za docenta na odjelu za informatiku, pa prema tome znanstveni novaci dođite u Pulu, nećete požaliti, kazao je ministar. (M. JERIN; snimio D. ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter