Jovanović: Nema ostavke!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ministar obrazovanja Željko Jovanović neće dati ostavku, unatoč tome što je doživio težak udar kad je premijer Zoran Milanović u srijedu odlučio povući njegov Zakon o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju iz saborske procedure.

Zakon je povukao zbog prijepora u akademskoj zajednici, ali i u samom SDP-u gdje su potpredsjednik Vlade Branko Grčić i zastupnik te bivši ministar znanosti Gvozden Flego bili protiv predloženih rješenja.

Jovanović ih je zbog toga u medijima nazvao uskogrudnima i taštima, te je na kraju presjekao Milanović čim je došao iz SAD-a. No, ostavke ministra školstva ipak nema.

- Prije povlačenja zakona iz saborske procedure razgovarao sam s premijerom i zajednički smo se dogovorili da je potrebno odraditi još jednu rundu konzultacija kako bi u sabor već u prvom čitanja zakon došao bez ijednog spornog detalja. Prema tome, nikakvih sukoba u SDP-u nema. Postoji samo konstruktivna rasprava o mogućim rješenjima  - izjavioi nam je  Jovanović.

- Ako sam u nekom trenutku malodušja i pomislio na ostavku, sada sam jače nego ikada prije spreman još čvršće nastaviti provedbu svog plana za osiguravanje više reda i rada u resoru obrazovanja , znanosti i sporta! Sve lobije kojima to ne odgovara, i koji priželjkuju moj odlazak, morat ću razočarati! Upravo ti kojima promjene smetaju žele potaknuti moj odlazak kako se promjene ne bi dogodile. Ali, evo, neću im priuštiti to zadovoljstvo, kaže Jovanović. (T. TOMIČIĆ/NL)


Podijeli: Facebook Twiter