Jovanović na Facebooku o Gabriću: Gori je od Mamića!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U politički praznim prazničnim danima, intervju dr. Nikice Gabrića, osnivača nove stranke Nacionalni forum, bio je povod ministru obrazovanja Željku Jovanoviću da Gabrića na Facebooku prozove zbog nacionalizma.

Iako vrh SDP-a uglavnom ne reagira na istupe oporbe, a Gabrić se očito pokušava etablirati kao snažna oporba sadašnjoj Vladi, ministar Jovanović valjda nije mogao izdržati, pa je napisao: "Kaže Gabrić "... Jovanović, pametan, ali ne razumije da njegova reforma s njim na čelu ne može dobiti konsenzus nikada..."! To je u biti isto što je u svojoj diskriminatornoj izjavi "o Jovanoviću koji zato što je Jovanović ne smije biti ministar obrazovanja u Hrvatskoj" izjavio u svojem poznatom izljevu mržnje Zdravko Mamić! Samo je to Gabrić zapakirao u celofan! Tužno od jednog liječnika koji poziva na prestanak podjela lijevo i desno, ali izgleda to čini samo na riječima! Nacionalni forum u kojem je za bavljenje politikom izgleda jedan od preduvjeta i nacionalnost, poručuje Nikica Gabrić", upozorava na svom Facebook profilu ministar obrazovanja.

U svom intervjuu dr. Gabrić je prozvao i neke druge članove Vlade, ali Jovanović se na svom profilu očitovao samo o onome što je izrečeno o njemu osobno.

Na te je navode ubrzo reagirao Gabrić priopćenjem na službenim stranicama Nacionalnog foruma u kojem ističe da je branio ministra Jovanovića od neprimjerenih napada Zdravka Mamića i da će to nastaviti činiti i dalje.

- Ministar Jovanović, nažalost, svoju okolinu percipira isključivo kao niz neprijatelja. Njegova nemogućnost pronalaženja dijaloga, kompromisa i dodirnih točaka doprinijela je eroziji hrvatskog obrazovnog sustava. Politika sukoba i povišenih tonova nikada ne može rezultirati uspješnim reformama, zajedničkim dogovorima i boljoj budućnosti naših školaraca.

Nacionalna pripadnost nikada nije bila, niti će biti, ikakvo mjerilo u mojem životu. Isto tako u Nacionalnom forumu, kao mjestu okupljanja svih ljudi koji žele dobro ovo zemlji, nacionalnost nije mjerilo. Jedino mjerilo je volja, želja i spremnost na neumorni rad za boljitak naše zemlje, piše u priopćenju. 

- Od ministra znanosti, obrazovanja i sporta očekuje se da u svojoj komunikaciji bude na razini akademske zajednice koju zastupa, zaključuje Gabrić. (T. TOMIČIĆ/Novi list)


Podijeli: Facebook Twiter