Jovanović: Jedini glas razuma je glas za Josipovića

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Saborski zastupnik SDP-a Željko Jovanović na današnjoj je konferenciji za novinare u ulozi koordinatora za 8. izbornu jedinicu iz Pule najavio početak kampanje za nadolazeće predsjedničke i parlamentarne izbore. Predstavivši svoj najuži tim u kojem se nalaze Maja Šarić, Danijel Ferić, Peđa Grbin, Tanja Vrbat, Ada Damjanac i Vili Bassanese, kazao je da je njihov zadatak da zajedno sa svojim koalicijskim partnerima IDS-om-HNS-om i HSU-om budu dobitna kombinacija koja nudi najkvalitetnije rješenje za Hrvatsku.

- U trenutku dok Sabor ulazi u zadnju četvrtinu zastupničkog rada, percepcija politike je poprilično loša, a ocjena rada Sabora i Vlade nije baš dobra. Aktualni politički trenutak je vrlo slojevit i dinamičan i stoga će naš rad u narednim mjesecima obilježiti vjera, povjerenje, optimizam i nada, kazao je Jovanović i dodao da to neće biti vjera koja se propagira s oltara. - Proteklih mjeseci traje grčevita javna utrka u širenju malodušja i beznađa i najavi crnih scenarija, stoga ne čudi da je vjera u politiku na niskim granama i naš je ključni zadatak vratiti vjeru i optimizam građana i to s Vladom koju predvodi SDP. Ta će nada osigurati pobjedu Ive Josipovića i SDP -a, a jednini glas razuma je glas za Josipovića i našu koaliciju, poručio je Jovanović. Tvrdi da ono što nudi HDZ i njihova kandidatkinja za predsjednicu nisu garancija socijalno pravedne i nekorumpirane Hrvatske. - Kandidatkinja čiji je jedini odgovor "to je jako teško pitanje", koja svojim izjavama o vojsci pokazuje elementarno nepoznavanje Ustava, a političku pozornicu seli na crkveni oltar, pokazuje da nije dorasla kandidaturi. U vremenu antiparlamentarnih pokreta i lažnih referendumskim inicijativa " U ime obitelji" koji pod krinkom izbora pod imenom i prezimenom žele osigurati osobnu promociju, treba reći da referendum ne može biti zamjena za Sabor i Vladu, niti crkva može biti zamjena za naciju ili državu rekao je Jovanović.

Na pitanje hoće li SDP na iduće parlamentarne izbore ponovno ići s IDS-om, kazao je da su te dvije stranke nositelji svih aktivnosti koje će Josipoviću osigurati istarske glasove za pobjedu u prvom krugu.  

- Naravno da će to biti dodatni poticaj za još kvalitetniju suradnju koju imamo s IDS-om. Naša je suradnja dobra iako uvijek može biti bolja, kazao je Jovanović.

Saborski zastupnik i predsjednik saborskog Odbora za Ustav Peđa Grbin rekao je da je u tijeku javna rasprava o novom prijedlogu Zakona o referendumu, pozvavši pritom građane da se aktivno uključe sa svojim mišljenjima i prijedlozima. Naglasio je da je intencija dobiti zakon po kojem će referendum postati oruđe demokracije, a ne oruđe nekih koji žele ostvariti svoje političke ambicije. Osvrnuo se i na prijedlog Zakona o području i sjedištima sudova, rekavši da će to doprinijeti racionalizaciji sudova. Pritom je najavio vraćanje Trgovačkog suda u Pazinu koji je prije pet godina bio pripojen Rijeci iako je imao više predmeta. (Danijela BAŠIĆ-PALKOVIĆ)

Ferić se obrušio na Karamarka

"Predsjednik HDZ-a i šef oporbe pretendira pobijediti na izborima a istovremeno skriva program jer ga zapravo nema", konstatirao je predsjednik pulskog SDP-a Danijel Ferić. "U vrijeme kada je šef oporbe bio šef obavještajne službe i ministar učinjena je jedna od najvećih pljački u hrvatskoj povijesti, kada su javna poduzeća kao bankomati služili za punjenje privatnih džepova i financiranje HDZ-ovih kampanja. Poručujem Karamarku da njegova retorika neće proći na ovim prostorima i neka se više posveti suzbijanju mržnje prema drugima i više vremena provodi u Saboru kako bi zaslužio plaću", rekao je Ferić.


Podijeli: Facebook Twiter