Jovanović: Hrvatska je opljačkana u ime obitelji HDZ

Željko Jovanović (M. MIJOŠEK)
Željko Jovanović (M. MIJOŠEK)

Ministar obrazovanja Željko Jovanović odbacio je danas u Saboru nedavne tvrdnje predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka da vladajući materijalno i svjetonazorski rastaču Hrvatsku rekavši je Hrvatska "opljačkana u ime obitelji HDZ".

- To su sve neistine koje iznosi stranka koja je na optuženičkoj klupi jer je rastočila Hrvatsku, rekao je Jovanović. "Hrvatska je opljačkana u ime obitelji HDZ, u ime obitelji Sanader, u ime obitelji Vidošević", dodao je.

Jovanović je to rekao u sklopu odgovora na zastupničko pitanje Ante Babića (HDZ) je li se srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić ispričao zbog izjave da se u udžbenicima povijesti u Hrvatskoj o Srbima govori isključivo kao o četnicima i okupatorima. "To govori četnički vojvoda koji se do dan-danas nije odrekao te titule", rekao je Babić.

Jovanović mu je odgovorio da je srbijanskom predsjedniku nakon te izjave poslao 17 hrvatskih udžbenika povijesti, da bi argumentima dokazao da je Nikolić govorio neistinu i zatražio ispriku.

Iste udžbenike je poslao i srbijanskom ministru obrazovanja, koji je, kaže, javno kazao da u hrvatskim udžbenicima povijesti nema ništa spornog. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter