Jovanović: Hrvatska ima najbolji zdravstveni odgoj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ministar Željko Jovanović je najavljujući današnje predstavljanje Plana i programa zdravstvenog odgoja u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta ocijenio da Hrvatska ima najkvalitetniji zdravstveni odgoj koji će biti ogledni primjer za sve škole u cijelom svijetu. Danas će u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta biti predstavljen zdravstveni odgoj koji kreće od jeseni u svim hrvatskim školama.

"To je najkvalitetniji zdravstveni odgoj koji će biti ogledni primjer za sve škole u cijelom svijetu, s obzirom na način kako se organizira nastava koja omogućava djeci duži, zdraviji kvalitetniji život", rekao je ministar Jovanović u Splitu.

Ministar Željko Jovanović je najavio da će danas na konferenciji za novinare biti predstavljen Plan i program zdravstvenog odgoja na temelju javne rasprave koja je organizirana nakon odluke Ustavnog suda Republike Hrvatske iz svibnja ove godine.

Ustavnom je sudu naime bio sporan nedostatak demokratskog pristupa pri donošenju kurikuluma odnosno, neodržavanje javne rasprave  o prijedlogu zdravstvenog odgoja. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter