Jovanovic ce birati rijeci, ali nece šutjeti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ministar Željko Jovanovic u cetvrtak se u Saboru, tijekom rasprave o HDZ-ovom prijedlogu da mu se izglasa nepovjerenje, ispricao zbog nekih svojih javnih istupa koji su, izmedu ostalog, bili razlog inicijative glavne oporbene stranke.

- U nekim istupima možda budem i presnažan u rijecima, ispricavam se zato ovim putem ako sam bilo koga uvrijedio. Ali, kad god prepoznam nerad, neodgovornost i korupciju ostat cu jednak. Možda cu paziti da budem blaži u izricaju, ali nikada necu prešutjeti nerad, nezakonitosti, neodgovornost, korupciju i kriminal, rekao je Jovanovic tijekom višesatne burne rasprave u kojoj su zastupnici HDZ-a i Kukuriku koalicije razmijenili niz niskih verbalnih udaraca.

Svako malo netko iz suprotstavljenih tabora pozivao je predsjedavajuceg da intervenira zbog uvreda i omalovažavanja kojima su ih izvrgnuli protivnici. Bilo je tu, naravno, ponovno podsjecanja i da SDP nije glasovao za samostalnu Hrvatsku kao i na HDZ-ove korupcijske afere.

Jadranka Kosor je govoreci u ime HDZ-a Jovanovicu na dušu stavila proracun za njegovo ministarstvo "koji je podplaniran, pa cemo imati kaos u državi ako profesori nece dobivati place", no ponajviše to što "ne potice kulturu dijaloga".

Iz Vlade je Jovanovica došla braniti potpredsjednica Milanka Opacic koja se prisjetila da je u prošlom mandatu HDZ aktualnom ministru skinuo zastupnicki imunitet zbog njegovih izjava. (D. C./NL)


Podijeli: Facebook Twiter