Jovanovic: Bilo je nekih manjkavosti na maturi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Radna skupina, koja je imenovana zbog brojnih primjedaba na test iz hrvatskog jezika na državnoj maturi, obavila je veci dio posla i utvrdila da je bilo manjkavosti, rekao je danas ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanovic. Njihovo cemo izvješce objaviti u ponedjeljak, jer još rade na tome, dodao je odgovarajuci na novinarske upite.

Ministarstvo, rekao je Jovanovic, nema ovlasti u sastavljanju pitanja za državnu maturu ni u odlukama vezanim uz rezultate, ali smatra da je dužno ukazati na nelogicnosti te na temelju tih zakljucaka tražiti od Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja (NCVVO) da poduzme sve da nijedan ucenik ne bi bio oštecen ako su neka pitanja bila neprimjerena ili ako ne predstavljaju objektivno vrednovanje znanja.

To ce biti naša preporuka Nacionalnom centru, a nakon mature analizirat cemo sve što se dogodilo, rekao je Jovanovic dodavši da smatra da su to trebali, ali nisu ucinili, njegovi prethodnici, odnosno da se mora odluciti u kojem smjeru državna matura mora ici, posebno kada je rijec o strukovnoj maturi. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter