Jovanka Broz u komi i priključena na aparate

Jovanka Broz želi biti pokopana uz Tita
Jovanka Broz želi biti pokopana uz Tita

Stanje Jovanke Broz, udovice nekadašnjeg doživotnog predsjednika Jugoslavije (SFRJ) Josipa Broza Tita, teško je i neizvjesno, ima ozbiljne kardio-respiratorne tegobe, u komi je i priključena na aparate za umjetno disanje, potvrdio je u petak ravnatelj Kliničkog centra Srbije dr Miljko Ristić.

Kako navodi B92, liječnici su u međuvremenu zabranili sve posjete jer je njezino zdravstveno stanje "jako ozbiljno".

Jovanka Broz smještena je u Urgentni centar 23. kolovoza u teškom stanju i polusvjesna, a tijekom liječenja i oporavka u razgovoru sa svojim sestrama zatražila je da bude pokopana pokraj Tita, u Kući cvijeća, pišu u petak beogradski listovi "Blic" i "Večernje novosti".

"Sestre Nada i Zora te pisac Žarko Jokanović posljednji su s kojima je razgovarala, a povjerila im je kako bi voljela da je pokopaju u Kući cvijeća, pokraj supruga Josipa Broza Tita", navodi "Blic".

U srbijanskoj vladi traže rješenje da "Jovanki ispune želju i tako isprave bar dio velike nepravde", navodi ovaj list aludirajući na uskraćivanje nekih temeljnih prava tijekom dugogodišnje skoro potpune izolacije u kojoj je živjela poslije Titove smrti.

Jovanka Broz rođena je 1924. u Lici, s Titom je bila u braku od 1952. do njegove smrti 1980. godine, a od tada je živjela povučeno u jednoj zapuštenoj staroj vili koju joj je država dodijelila u elitnom beogradskom naselju Dedinje. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter