Jou zabranjen ulazak u svlačionicu

Na Joa Pamić više ne računa (M. ANGELINI)
Na Joa Pamić više ne računa (M. ANGELINI)

Nikad ovako sadržajna utakmica nije bila u ova tri bliska ogleda Puljana i Riječana. Slavili su, ponovno, "bijeli", ali s obzirom na tijek susreta nakon što je sudac Igor Križarić opravdano pokazao na bijelu točku i pritom isključio Čaglja za prekršaj nad Kramarićem, niti trener Puljana nije mogao biti nezadovoljan. Bio je nezadovoljan konačnim ishodom, odnosno novim porazom svoje momčadi, ali sigurno ne prikazanim na terenu. Potvrdila je to i publika koja je "zeleno-žute" nagradila pljeskom nakon posljednjeg zvižduka suca iz Čakovca. No, Pamića su naljutili pojedinci.

- Rijeci sve čestitke. Ne foliram, želim im sve najbolje i u kupu i u prvenstvu. Rekao sam igračima gdje su pogriješili. Dobro smo igrali, ali to u nogometu ne stoji kad nema bodova. Više ni u šestoj ligi ne padaju golovi kad suparnički golman ispuca. Zadovoljan sam reakcijom, nakon toga, ali… Nisam žalostan što nismo dobili Rijeku zbog nas na travnjaku, već zbog ljudi koji su ovoga puta došli. Ovo su pravi navijači Istre, ovi koji stalno dolaze. Mi tradiciju nemamo, nismo ju naslijedili ni kupili i moramo ju stvarati nekom drugom tko će doći nakon nas. Bilo je "sve pet" i za Rijeku i za navijače, ali bih napomenuo da neki riječki novinari stvaraju nepotrebnu mržnju između ova dva područja. Molio bih ih da ne siju mržnju među ljudima, jer su navijači bili uvijek korektni s obje strane. Malo korektnosti ne bi škodilo, rekao je Igor Pamić okrenuvši se potom igračima koji su izašli s terena.

- Horvat je ozlijeđen, a Yoon nije više mogao igrati, ali nije ozlijeđen. Jou je, pak, zabranjen ulaz u svlačionicu Istre dokle god sam ja trener. Njega smo najviše trpjeli, najviše mu popuštali, a on ovako. Ima gol i dvije asistencije u cijelom prvenstvu, a on se tako ponaša i baca dres. A sve smo mu dali. Sretno mu bilo i neka ide svojim putem.

Trener gostiju bio je kratak.

- Nije lako nijednog suparnika dobiti tri puta zaredom i time sam zadovoljan, ali smo pustili previše prostora i šansi Istri. Samo srećom nismo bili kažnjeni. Dobro da je završio ovaj ciklus od devet utakmica u ovom mjesecu. Pogriješio sam kod uvođenja igrača, nisam očekivao takvu reakciju, ali sam vidio na koga mogu ubuduće računati. Istri od srca čestitke, igrali su srčano i borbeno i kad-tad će im se to vratiti – rekao je Matjaž Kek. (R. CAR)


Podijeli: Facebook Twiter