Joss Stone večeras u pulskoj Areni

Joss Stone
Joss Stone

Četiri godine nakon njenog zajedničkog nastupa u pulskoj Areni s danas pokojnim kraljem soula Solomonom Burkeom, večeras će solistički koncert na istoj pozornici održati britanska soul zvijezda Joss Stone. Početak koncerta zakazan je za 21 sat.

Mlada 27-godišnja pjevačica, odrasla na skladbama Arethe Franklin, za svoje godine ima prilično impresivnu biografiju budući da je u kratkom razdoblju ostvarila pjevačke ambicije i snove, nastupivši s nekim od najvećih imena soul i rhythm & blues te rock scene, od Jamesa Browna do Melisse Etheridge, s kojom je odala glazbenu počast Janis Joplin, a surađivala je i s Mickom Jaggerom, Lauryn Hill, Daveom Stewartom, Gladys Knight i mnogim drugim poznatim glazbenicima.

U aktualnom intervjuu za hrvatsko izdanje Rolling Stonea iznimno je pohvalila hrvatski violončelistički duo 2Cellos, kazavši da su fantastični i da bi htjela s njima nastupiti i nešto zajednički snimiti.

Joss Stone je već s 15 godina potpisala prvi ugovor te sa 16 izdala album "Soul Sessions", a do danas je objavila šest albuma koje je prodala u više od 12 milijuna primjeraka. Večerašnji pulski nastup dio je njene megaturneje pod nazivom Total World Tour, u sklopu koje planira održati koncert u gotovo 200 zemalja.

U svakoj zemlji koju posjeti nastoji ostvariti suradnju s domaćim glazbenicima svirajući svoju i izvornu glazbu zemlje koju posjećuje. Na putovanju nastoji upoznati humanitarne aktivnosti zemlje u kojoj se nalazi te saznati više o ekološkim problemima. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter