Joško Joras odlucio deblokirati put

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kontroverzni Joško Joras, koji godinama osporava da živi u Hrvatskoj, odlucio je maknuti žardinijere što vode do njegova posjeda i kuce u neposrednoj blizini granicnog prijelaza Plovanija, zbog, kako je objasnio, promjene ponašanja hrvatske policije prema njemu. Time se i dugogodišnji Jorasov spor s hrvatskom policijom, nakon bezbroj sukoba i incidenata, bliži kraju, što koincidira s dogovorom hrvatske premijerke Jadranke Kosor i slovenskog premijera Boruta Pahora o deblokadi hrvatskih pregovora i prepuštanju granicnog spora arbitražnom sudu, ako ne bude bilateralnog dogovora.

- Hrvatski policajci promijenili su nacin ponašanja u odnosu na nedavnu prošlost, objašnjava Joras razloge svoje deblokade puta, odnosno micanja betonskih prepreka što ih je ondje postavio. Ranije je hrvatska policija uklonila svoje žardinijere s tog puta, na kojem je onda postavljena rampa.

Joras tvrdi da su mu hrvatski policajci dosad branili slobodno kretanje do kuce, ali su se u zadnje vrijeme promijenili, samo ga upozoravajuci da bi dozvolu za nesmetani dolazak do svoje parcele trebao potražiti u slovenskim institucijama. Micanje prepreka na putu do njegove kuce, kako kaže, u skladu je s odlukom suda u Piranu.


Podijeli: Facebook Twiter