Josipovićev susret s Nikolićem vjerojatno u listopadu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović najavio je u ponedjeljak u intervjuu za agenciju Betu da će se sa srbijanskim predsjednikom Tomislavom Nikolićem najvjerojatnije sastati u listopadu u Beogradu.

Zagrebačka dopisnica Bete Josipovića je intervjuirala prvoga dana hrvatskoga članstva u EU-u, a hrvatski predsjednik rekao joj je kako se priprema za listopadski posjet Beogradu.

"Naši timovi dogovaraju sastanak, najvjerojatnije će to biti u listopadu", rekao je Josipović i objasnio da je s Nikolićem "sjedio i razgovarao" i tijekom hrvatske proslave ulaska u EU protekli vikend, ali da zbog velikoga broja stranih gostiju nije bilo moguće organizirati službeni bilateralni sastanak.

I prije Zagreba Josipović se s Nikolićem susreo i na lipanjskom bratislavskom summitu šefova država srednje Europe, ali ni tada nije bilo bilateralnih razgovora.

Hrvatski je predsjednik ponovio kako će mu kao predsjedniku zemlje članice EU-a prvi službeni posjet biti odlazak u Bosnu i Hercegovinu, te da će u iduća tri ili četiri mjeseca posjetiti sve zemlje regije. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter