Josipovic želi 200.000 potpisa!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednicki kandidat SDP-a dr. Ivo Josipovic pokušat ce uoci službene predaje svoje kandidature Državnom izbornom povjerenstvu, kad izbori budu raspisani, prikupiti dvjesto tisuca potpisa. Iako je zakonska obaveza za punovažecu kandidaturu puno manja, i iznosi "svega" deset tisuca potpisa gradana s pravom glasa, Josipovic ce sa svojim timom pokušati uciniti sve da pokaže da i samim brojem potpisa predstavlja najozbiljnijeg kandidata za buduceg hrvatskog predsjednika, kao što sve ankete trenutno i pokazuju.

Zato ce se upregnuti cijeli SDP, doslovce do posljednjeg mjesnog ogranka gdje je SDP organiziran i službeno djeluje, pa ce tako stranacka mreža na terenu dobiti zadatak da u svakoj mjesnoj organizaciji prikupi najmanje 15 do 20 potpisa stranackih clanova. Naravno, tome ce se pribrojiti potpisi svih ostalih gradana koji ce podržati Josipovica. To je razlog što su se ovih dana po terenu rastrcali clanovi Josipovicevog stožera, a i neki od celnika stranke, sazivajuci clanstvo i educirajuci ga za provodenje kampanje do razine mjesnih odbora.

- Sakupit cu potpisa koliko god mogu. Ne želim sada baratati brojkama jer je to uvijek nezahvalno, ali želim pokazati da u izbore krecem s velikom podrškom u svim krajevima zemlje, kaže Josipovic.

Inace, na predsjednickim izborima 2005. godine pobjednik Stjepan Mesic ukupno je u drugom krugu dobio podršku 1.088.347 biraca, dok je drugoplasirana Jadranka Kosor tada dobila više nego upola manje glasova, 449.000. To znaci da bi sa svih dvjesto tisuca potpisa za kandidaturu Josipovic kao kandidat SDP-a trebao još barem pet puta toliko i za pobjedu.


Podijeli: Facebook Twiter