Josipovic zahvalio Istranima na podršci

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"U Istri sam prvenstveno zato da zahvalim Istrijanima i Istrijankama na podršci koju su mi dali", rekao je u cetvrtak u Pazinu novoizabrani predsjednik Ivo Josipovic i dodao: "To znaci da prepoznajem zajednicke vrijednosti koje dijelimo".

Cjelodnevni posjet Istri poceo je u sjedištu Županije u Pazinu gdje se susreo sa županom Ivanom Jakovcicem i suradnicima te potom s celnicima gradova i opcina.

Jakovcic je podsjetio na uspjehe Istarske županije i rekao da je usprkos recesiji nezaposlenost u Istri i dalje najmanja u Hrvatskoj, a kao jedan od problema izdvojio je izgradnju nove bolnice u Puli. Predsjednik Županijske skupštine Dino Kozlevac je porucio da ocekuje od Josipovica da bude na celu procesa decentralizacije zemlje. Zamjenik župana Vedran Grubišic je zamolio za pomoc oko povrata vojnih objekata te rekao da im se potencijalni investitori koji dolaze u Istru žale da u našim veleposlanstvima susrecu što se gospodarstva tice nekompetentne ljude.

Josipovic je pohvalio Istru koja u mnogo cemu prednjaci u Hrvatskoj i obecao da ce raditi na gospodarskoj diplomaciji i da ce nastojati, uz pomoc Vlade, da u našim veleposlanstvima ne bude problema.

"Hrvatska je, po mom mišljenju, pogrešno visoko centralizirana zemlja. Hrvatsku tu ceka ozbiljna velika reforma. Siguran sam da ce u tome Istra svojim idejama i iskustvom biti važan cimbenik", najavio je Josipovic iz srca Istre tjedan dana uoci inauguracije za treceg predsjednika države.

Lokalni su celnici iskoristili susret da Josipovica pozovu u svoje sredine, ali i da se pohvale najboljim izbornim rezultatima za Josipovica u Hrvatskoj jer Istra je županija u kojoj je dobio najviše glasova: Buzet prednjaci medu gradovima, a Pican medu opcinama.

Josipovic je danas posjetiti i Pulu, gdje ce se u Hrvatskoj gospodarskoj komori-županijskoj komori susresti s gospodarstvenicima, dok ce se umjetnicima i predstavnicima institucija kulture naci u Galeriji Cvajner. Josipovic ce zatim posjetiti pulskog gradonacenika Borisa Miletica, pa ce se uputiti u Barban i Labin.


Podijeli: Facebook Twiter