Josipovic zadržava prednost

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ivo Josipovic zadržava prednost koju je nad Milanom Bandicem imao u prvom krugu izbora, pokazuje istraživanje "Cro demoskop" Promocije Plus provedeno telefonski u ponedjeljak i utorak na uzorku od 1.500 ispitanika. Za Josipovica bi u drugom krugu tako glasalo 53,5, a za Bandica 33,7 posto ispitanih. Onih koji ce izici na izbore, ali su još neodlucni, ima 12,9 posto.

Biracko tijelo onih najuspješnijih iz prvog kruga - a koji nisu ušli u drugi - podijelilo se izmedu ova dva kandidata. Po ovoj anketi, tako, biraci Vesne Pusic uglavnom biraju Josipovica, a Hebrangovi, bez obzira na proklamiranu neutralnost stranke - Milana Bandica. Podržavatelji Nadana Vidoševica blago naginju SDP-ovom kandidatu, dok fanovi Dragana Primorca ipak lagano preferiraju zagrebackoga gradonacelnika. Ocekivano, podržavatelji Damira Kajina mahom su uz Josipovica, dok su oni koji su glasali za Miroslava Tudmana i Vesnu Škare-Ožbolt uz Bandica. Glasaci Josipa Jurcevica blago podržavaju Bandica, a Mikšicevi, pak, Josipovica.

Zanimljivi su podaci o tome kako su rasporedeni glasovi s obzirom na stranacke simpatije. Bandic može racunati na 56,8 posto glasaca HDZ-a, ali 17,8 posto onih kojima je HDZ prvi izbor glasat ce za - Josipovica, kojega podržava 78,6 posto SDP-ovaca, a Milan ima uz sebe 16,6 posto anketiranih koji preferiraju SDP.


Podijeli: Facebook Twiter