Josipovic: Za EU više od 70% gradana

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipovic izjavio je u nedjelju za posjeta Šibeniku kako vjeruje da ce referendum o clanstvu Hrvatske u Europskoj uniji završiti uvjerljivom potporom gradana.

"Najmanje što ocekujem je prva brojka šest ili sedam, dakle, preko 60 pa i preko 70 posto podrške na referendumu", rekao je hrvatski predsjednik. Izrazio je uvjerenost da se dobrim pristupom i informiranjem gradana o EU-u takav rezultat može i ostvariti.

"Važno je da rezultat ne bude minimalan nego uvjerljiv, jer to znaci nastavak reformi i borbe za bolju i europsku Hrvatsku", izjavio je Josipovic.

Hrvatski predsjednik posjetio je benediktinski samostan sv. Luce u centru Šibenika. Razgledajuci crkvicu sv. Luce, primijetio je nedavno obnovljene povijesne orgulje nepoznatog graditelja iz 17. stoljeca te je sjeo za njih i sestrama benediktinkama zasvirao.

Predsjednik je popio kavu sa šibenskim kulturnjacima, ravnateljima javnih ustanova u kulturi te predstavnicima gradskih i županijskih vlasti. U Šibeniku se zadržao nakon što je u subotu otvorio 51. medunarodni djecji festival, kojem je pokrovitelj.(Hina)


Podijeli: Facebook Twiter