Josipović: Vlada spava

(M.ANGELINI)
(M.ANGELINI)

Na otvorenju Pulskog filmskog festivala bio je i bivši predsjednik države Ivo Josipović. U kratkom razgovoru za naš list najavio je aktivnosti svoje nove stranke, kao i planove za suradnju s drugim strankama.

- Rado dolazite u Istru gdje ste u predsjedničkoj kampanji dobili jako puno glasova. Otvoreno ste rekli da biste voljeli sklopiti koaliciju s IDS-om. Koliko daleko su došli razgovori s čelnim ljudima te stranke?

- Moja nova stranka, Naprijed Hrvatska!-progresivni savez programski je vrlo bliska IDS-u. U prvom redu, tu mislim na regionalizam i demokratske vrijednosti, posebno ljudska prava. Multikulturalnost je vrijednost koju iznimno cijenim. Slično gledamo i na razvojna pitanja i siguran sam da bi naša politička platforma odlučno promijenila trendove uz našoj ekonomiji i društvu općenito. Inače, s IDS-om me veže dugogodišnja uspješna suradnja. Istru po mnogočemu smatram najnaprednijim dijelom Hrvatske. Inače, Naprijed Hrvatska! osniva svoje ogranke širom zemlje, nadam se, uskoro i u Istri. Već i sada u našem članstvu je jedan zastupnik u županijskoj skupštini, gospodin Peruško, ujedno i član predsjedništva stranke. A o koalicijama više najesen…..

- Kako komentirate činjenicu da IDS čeka s odlukom s kime će surađivati na sljedećim parlamentarnim izborima?

- S obzirom da u Istri ima vrlo čvrsto biračko tijelo, u poziciji je vagati do zadnjeg trenutka što im je najbolje, i za stranku, i za Istru. Nadam se da se neće pogriješiti.

- Na koji ćete se način predstaviti biračima Istre i kako mislite da biste ih pridobili?

- Stranka Naprijed Hrvatska! i ja osobno snažno zagovaramo regionalizam. Istra kao regija u kojoj se odlučuje o najvećem broju pitanja važnih za život građana, ključni je projekt. Regionalizacija je dobra i za cijelu Hrvatsku, ne samo Istru. Osim toga, naglašeno smo razvojno orijentirani. Četvrta, digitalna industrijska revolucija je tu, a Vlada spava. Na žalost, stagnacija, pa i unazađenje društva s ovom vladom, veliko je razočarenje, ne samo za mene. Misliti da će samo tako doći investicije, otvoriti se radna mjesta, naivno je vjerovati. Vidjeli smo, ova Vlada nije napravila rezultat, HDZ to može još manje. Mi nudimo nove ideje i razvoj.(B. BAN)

 

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU
 


Podijeli: Facebook Twiter