Josipović: Uskoro potpisivanje sporazuma s Katarom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik Ivo Josipović izjavio je danas kako posjet gospodarskog izaslanstva Kataru prije godinu dana nije bio uzaludan jer već za dva tjedna izaslanstvo te zemlje dolazi u Hrvatsku na potpisivanje sporazuma o suradnji, no, istaknuo je, ne treba očekivati da će dan nakon potpisivanja odmah niknuti neki naftni ili plinski terminal.

Za današnjeg posjeta Ogulinu hrvatski predsjednik Ivo Josipović rekao je da je suradnja s Katarom u vezi sa strateškim interesom Hrvatske i poslom s plinom. "To su dugotrajni poslovi s velikim ulaganjima i s dolaskom katarske delegacije pokazuje se da posjet Kataru od prije godinu dana nije bio uzaludan", objasnio je.

"Lanjski sastanak s emirom pokazao je izvrsno raspoloženje i puno optimizma", rekao je predsjednik Josipović i dodao da su mnogi u svojim očekivanjima bili previše nestrpljivi. Zahvalio je Ministarstvu gospodarstva i hrvatskoj Vladi što su iskoristili posjet Kataru u kojem je bio i on, a podsjetio je da je u izaslanstvu bio i tadašnji ministar gospodarstva Čačić te mnogi gospodarstvenici.

Kako je rekao, ni ovaj put ne treba očekivati da će dan nakon potpisivanja sporazuma odmah niknuti naftni ili plinski terminali.

Kako doznaje Hina, sporazum će potpisati Ministarstvo gospodarstva i izaslanstvo Katara. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter