Josipovic u Motovunu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na svecano zatvaranje Motovun film festivala nekoliko minuta prije pocetka svecane ceremonije stigao je veceras i hrvatski predsjednik Ivo Josipovic. Uz manju pratnju u kojoj su bili istarski župan Ivan Jakovcic, motovunski nacelnik Slobodan Vugrinec te zamjenik župana Vedran Grubišic u šetnji Motovunom rukovao se i popricao s mještanima Motovuna, a nije se libio ni fotografirati.

- Motovunski festival je sjajan projekt s obzirom da nemaju preveliku državnu podršku ipak uspijevaju, kazao je predsjednik Jospovic na novinarski kako doživljava MFF dodavši da jednako voli angažirane, kao i zabavne filmove.

Na pitanje da komentira najavu sastanka Kosor-Pahor te mogucu novu slovensku blokadu za ulazak u EU zbog problema s Ljubljanskom bankom, predsjednik je kazao da je dobro da se premijeri sastaju, da su odnosi poboljšani, a da ce se problem Ljubljanske banke rješavati pri cemu treba poštivati slobodno tržište kao i obaveze prema gradanima. Aktualnu nogometnu aferu s namještanjem utakmica kratko je prokomentirao rekavši da je potrebno da nadležne službe ispitaju moguce nepravilnosti.

Premda je njegov dolazak bio najavljen ranije, kao i druženje s filmašima i novinarima, predsjednik je ovaj put prevecer ipak odabrao provesti u jednom poznatom motovunskom restoranu.


Podijeli: Facebook Twiter