Josipovic: Tražimo pravdu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Pravda nije zadovoljena", zakljucuju i u Uredu predsjednika Republike u komentaru na presudu Haaškog suda o smanjenju kazne Veselinu Šljivancaninu za zlocine u Vukovaru.

- Neovisno o tome što haaškom presudom Šljivancaninu i presudom neposrednim izvršiteljima zlocina u Vukovaru na specijalnom sudu za ratne zlocine u Beogradu zlocini u stvari nisu kažnjeni, Hrvatska ocekuje da ce pravda, iako zakašnjela, kad-tad biti zadovoljena, isticu u Uredu.

Presudom je zgrožen predsjednik kluba HDZ-a, Andrija Hebrang, koji istice da je po logici stvari Šljivancanin bio nadreden vojnoj policiji.

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor izjavila je veceras da je, u trenutku dok se Ratko Mladic i Goran Hadžic slobodno šecu, teško cuti za takvo smanjenje presude i da je to konacno.

- U mislima sam sa svim Vukovarcima, s onima koji još uvijek traže svoje najmilije, s obiteljima branitelja i civila koji su izgubili živote, posebno s obiteljima onih koji su pogubljeni na Ovcari, istaknula je Kosor.

Ocijenila je da bi se svi trebali potruditi da oni koji su odgovorni za zlocine kakvi su se dogodili u Vukovaru i na Ovcari zaista moraju dobiti primjerenu kaznu.

- Teško je prihvatljiva bilo kakva cinjenica koja bi govorila da Šljivancanin nešto nije znao - on je bio visoko pozicioniran, ustvrdila je Kosor, dodavši da je u filmu Višnje Starešine o Vukovaru na temelju dokumenata i svjedocanstava jasno pokazano što se zapravo dogodilo u Vukovaru i u vukovarskoj bolnici.


Podijeli: Facebook Twiter