Josipović: Terminologija je stvar opće kulture

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik Republike Ivo Josipović izjavio je kako je terminologija stvar opće kulture i pristojnosti, komentirajući kritike predsjedničkog kandidata Milana Kujundžića, koji ga je prozvao da izbjegava sučeljavanja i nazvao mišem koji se skriva.

"Kujundžić prvo mora postati kandidat, mora se otvoriti kampanja i za sada je on samo građanin Kujundžić", rekao je Josipović odgovarajući na pitanja novinara u nedjelju na "kavi s građanim" u svom uredu. Naveo je i da su dogovorena tri sučeljavanja na tri najveće televizije: 21. prosinca RTL, 22. prosinca Nova tv i 26. prosinca HRT. Pojasnio je, na upit novinara, i svoj stav da je HDZ-ova predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović, u vrijeme kad je bila ministrica vanjskih poslova vodila promašenu vanjsku politiku.

"Zato što je u vrijeme kad je ona bila ministrica zastao naš put prema Europskoj uniji", rekao je Josipović. Novinari su ga pitali i kako gleda na to što ministar pomorstva, prometa i infarstrukture Siniša Hajdaš Dončić najavljuje privatizaciju HAC-ONC-a (poduzeće za naplatu cestarina i održavanje autocesta) ako se ne provede monetizacija, a da Ured Vlade o tome ne zna ništa. "Neobično je to, nemam što komentirati, naprosto je neobično", rekao je Josipović. U sklopu "kave" Josipović je, uz ostale, primio Hrvatsko-makedonsko društvo u povodu 20. obljetnice njegova djelovanja. U sklopu društva djeluje vokalna skupina "Ezerki" (na makedonskom - žene s jezera) i orkestar "7/8", koji su izveli nekoliko makedonskih etno pjesama. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter