Josipović: Sastav Vlade je stvar Milanovića

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik Republike Ivo Josipović izjavio je danas novinarima u Omišu vezano za odnos premijera Zorana Milanovića i ministra financija Slavka Linića da je sastav Vlade stvar premijera Milanovića te da ne smatra da se u Vladi nešto događa.

"Ne bih rekao da se nešto posebno događa. Vlada je stvar premijera, i premijer odlučuje o sastavu Vlade i o pravcu kojim se Vlada kreće", rekao je Josipović, odgovarajući na upit novinara mogu li građani imati povjerenje u Vladu u kojoj su, kako je naveo novinar, 'narušeni odnosi između premijera Milanovića i ministra Linića'.

"Naravno da će građani svoje povjerenja dati Vladi s obzirom na rezultate", dodao je predsjednik Josipović.

Na upit kako komentira medijska nagađanja da bi INA mogla biti prodana Rusima, Josipović je kazao da, koliko on zna, o tomu još nema definitivne odluke hoće li se "uopće prodati ili će se možda s Mađarima urediti odnosi - i to je jedna od varijanti".

"INA je prevažan resurs, neovisno o tomu tko su dioničari, i moram reći da u punoj mjeri podržavam Vladu u njenoj želji da se uvede red i da se s INA-om upravlja transparentno, zakonito i u skladu s interesima Republike Hrvatske", istaknuo je Josipović. Dodao je da mu je manje važno hoće li partner INA-e biti "ovaj ili onaj", ali mu je važno da INA bude u funkciji.

Zamoljen da prokomentira situaciju u Ukrajini, predsjednik Josipović je kazao da bi "želio da ukrajinski narod i bez uplitanja sa strane nađe pravi put razvoja, demokracije. Sada mu je teško i zaželimo im sve najbolje", dodao je. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter