Josipović: Riječ je o svojevrsnoj krizi Vlade

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik Ivo Josipović izjavio je danas da smjena ministra financija Slavka Linića govori o tome da se radi o "svojevrsnoj krizi Vlade".

- Čim odlazi važan ministar, onda jest riječ u svojevrsnoj krizi, ali izborom novog ministra Vlada će nastaviti svoj posao, rekao je Josipović.

Predsjednik je ocijenio da su zahtjevi za prijevremenim izborima dio demokracije. "Oporba želi prijevremene izbore, a vladajući se oslanjaju na parlamentarnu situaciju. Prema tome, parlamentarna situacija je ta koja odlučuje hoće li i kada će biti izbori", rekao je.

Nije želio komentirati stanje u SDP-u, njegovoj bivšoj stranci. "Ne komentiram stranačke odnose", istaknuo je predsjednik u Opatiji gdje je zajedno s potpredsjednikom SDP-a i primorsko-goranskim županom Zlatkom Komadinom bio na otvaranju međunarodnog znanstveno-stručnog kongresa o turizmu.

Komadina je rekao da su jučer na sjednici Predsjedništva stranke imali opsežnu raspravu ne samo o stanju u stranci, nego i okolnostima vođenja države, kao odgovorna i stožerna stranka koalicije.

- Dogovor je da se maksimalno posvetimo ostvarenju što boljih rezultata stranke i koalicije na europskim izborima, koristeći sve stranačke kapacitete i energiju ljudi u stranci, rekao je.

Komadina nije želio govoriti o tome što će biti sa SDP-om nakon izbora za EU-parlament. "O tome ćemo nakon europskih izbora", rekao je. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter