Josipovic raspisao izbore za 4. prosinca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipovic potpisao je danas Odluku o raspisivanju izbora za zastupnike u Hrvatski sabor koji ce se održati 4. prosinca, potvrdeno je danas u Uredu Predsjednika.

Izbori ce se u diplomatskim i konzularnim predstavništvima održati 3. i 4. prosinca, a odluka stupa na snagu danom donošenja i bit ce danas objavljena u Narodnim novinama.

Nakon objave odluke u Narodnim novinama pocinje teci rok od 14 dana do kada kandidati Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) moraju predati svoje prijedloge kandidacijskih lista. Nakon što zaprimi liste, DIP ih u roku od 48 sati mora prihvatiti i javno objaviti u svim dnevnim novinama i na televiziji, a danom objave izbornih lista pocinje izborna promidžba.

Predsjednik Josipovic je izbore raspisao na temelju odluke o raspuštanju parlamenta, koju je Hrvatski sabor donio prošloga petka.

U Uredu Predsjednika najavljuju da ce se Josipovic u srijedu, 2. studenoga u 19,30 sati porukom obratiti hrvatskoj javnosti, u kojoj ce se osvrnuti na aktualnu situaciju u zemlji te pozvati sve gradanke i gradane Hrvatske da izadu na izbore i tako obave svoju gradansku dužnost. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter