Josipovic prošetao Rovinjom i popio kavu na trgu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

- Došao sam pomoci promociji turizma, jednoj od najvažnijih gospodarskih grana, te cestitati onima koji to uspješno rade. Nisam gledao regatu, ali mi je drago da je lijepo vrijeme poslužilo regati, kao i produžetku turisticke sezone.

Naravno, ne smijemo ovisiti samo o vremenu, vec ponudom privuci goste, rekao je u kratkoj izjavi za novinare hrvatski predsjednik Ivo Josipovic koji je neslužbeno boravio u Rovinju gdje se od 28. rujna odvija regata Adris RC44 Cup.

Josipovic je dodao je da je sjajno što u regati sudjeluju javni sektor - Hrvatski jedrilicarski savez, te privatni - Adris grupa, u cemu vidi i buducnost daljnjeg razvoja turizma.



- Cuo sam da je odlicna regata, da su tu najbolji od najboljih i da imaju što potrošiti, rekao je Josipovic.

Neslužbeni posjet dogodio se uoci predsjednikovog nedjeljnog službenog odlaska u Livade, gdje ce u 13 sati otvoriti Dane Zigante tartufa. Prije toga ce obici i proizvodnu halu za konzerviranje i preradu tartufa u Plovaniji.

Josipovica su u galeriji Adris docekali predsjednik Uprave Adris grupe Ante Vlahovic, clanovi Uprave Adrisa Plinio Cuccurin i Branko Zec, istarski župan Ivan Jakovcic, gradonacelnik Rovinja Giovanni Sponza, predsjednik Hrvatskog jedrilicarskog saveza Marijan Hanžekovic te Slavko Linic.

Predsjednik je u galeriji razgledao trenutnu izložbu Zlatka Kesera, a potom su se ulicom Carera pa rivom svi prošetali do kavane Maistrinog hotela Adriatic gdje su popili kavu.

U ležernoj šetnji gradom predsjednik se zaustavio da bi se fotografirao s gradanima. U Adriaticu je narucio kavu sa šlagom, a tamo su se zadržali gotovo sat vremena.


Podijeli: Facebook Twiter