Josipovic primio istarske gospodarstvenike

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipovic primio je danas istarsko izaslanstvo na razgovor i radni sastanak u Bijeloj vili na Brijunima.

Bili su prisutni pulski gradonacelnik Boris Miletic kao izaslanik istarskog župana, fažanska nacelnica Ada Damjanac te predsjednici županijskih gospodarskih i obrtnickih komora: Jasna Jaklin Majetic i Mario Paliska.

U njihovom društvu su bili predsjednici uprava mnogih istarskih tvrtki: Karmel Krebel (Kamen), Edi Cernjul (Riviera Adria), Dragutin Pavletic (Uljanik Plovidba), Vladimir Peršic (Systec-Automatizacija) i Zlatko Turkalj (Business Exchange).

U priopcenju se navodi da su pozvani predstavnici tvrtki koje imaju izvrsne ekonomske pokazatelje i gospodarske rezultate unatoc teškom gospodarskom okruženju, a okrenuti su proizvodnji, uslugama i izvozu te su važne za novi uzlet istarskog gospodarstva.

- S predsjednikom RH razgovaralo se o gospodarstvu, poglavito turizmu, makroekonomskim prilikama te birokratskim preprekama u Hrvatskoj. Poduzetnici su posebno istaknuli primjere birokratskih prepreka gdje se za pokretanje odredenih poslova moralo cekati i po deset godina.

Predsjednik Josipovic naglasio je da ce se založiti, u skladu s ustavnim ovlastima, za uklanjanje birokratskih barijera gospodarstvu kako bi se povecala konkurentnost naših gospodarstvenika, stoji u priopcenju. (P. GREGOROVIC)

Posjet kampu vatrogasne mladeži u Fažani

Hrvatski predsjednik Ivo Josipovic posjetio je Kamp vatrogasne mladeži Hrvatske vatrogasne zajednice u Fažani gdje trenutno boravi 130 mladih vatrogasaca iz osam županija.

- Vatrogastvo je plemenita djelatnost koja je na korist cijeloj zajednici kao dio ukupne sigurnosti u Hrvatskoj, kazao je predsjednik Josipovic obracajuci se mladim vatrogascima.

- Kamp u Fažani djeluje vec 16 godina, odnosno otkada je Vlada tu lokaciju dala na korištenje Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici za kamp mladeži. To se pokazalo punim pogotkom jer svake godine oko 1.500 djece pohada ovaj kamp, rekao je Ante Sanader, predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter