Josipović: Pozitivna dimenzija odluke Ustavnog suda

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik Ivo Josipović izajavio je danas da je odluka Ustavnog suda o održavanju referenduma, na kojem će se građani izjašnjavati jesu li za to da se u Ustav unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca, bila očekivana i da za njega ima važnu pozitivnu dimenziju.

"Ustavni sud govori o tome da istospolne zajednice moraju uživati zaštitu obiteljskog života i da odluka na referendumu ma kakva ona bila ne smije ugrožavati zaštitu obiteljskog života, ali ni mogući zakonodavni razvoj na zaštiti istospolnih zajednica", rekao je predsjednik Josipović.

"Danas je Dan tolerancije i pred svima nama stoji važan izazov da razvijamo toleranciju pa na kraju krajeva i svojim glasom na predstojećem referendumu", rekao je predsjednik Josipović za obilaska 18. smotre Sveučilišta u Zagrebu.

Novinari su predsjednika zamolili i za komentar prve godišnjice oslobađajuće presude generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču. Ta je oslobađajuća presuda bacila drugo svjetlo na rat u Hrvatskoj i nosila je veliku simboliku. Potvrdila je da događaji nisu bili onakvi kakvima su navedeni u optužnici generalima i u prvostupanjskoj osuđujućoj presudi, rekao je predsjednik Josipović. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter