Josipovic otvorio sajam Zigante tartufa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski predsjednik Ivo Josipovic otvorio je danas sajam tartufa, jedan od sadržaja koji se održava u sklopu Dana Zigante tartufa.

U Livade je stigao na poziv Guinessovog rekordera Giancarla Zigantea, prerezao vrpcu na ulazu u šator te u pratnji svog domacina Zigantea, oprtaljskog nacelnika Aleksandra Krta, saborskih zastupnika te gradonacelnika i nacelnika iz zone tartufar razgledao najljepše primjerke istarskog bijelog tartufa, najskuplje gljive na svijetu koja se traži uz pomoc posebno dresiranih pasa.

- Istra je poznata po mnogim ljepotama pa i po tartufima koji sasvim sigurno doprinose širenju gastronomske i turisticke ponude, rekao je Josipovic. Svima koji se bave tartufima zaželio je da njihovi proizvodi osvoje Istru, Hrvatski i svijet.

Predsjednik Josipovic je nakon rucka u Livadama obišao i veliki šator 17. Tuberfesta, koji je takoder upravo danas otvorio svoja vrata, okupivši cak šezdesetak izlagaca. Ovaj tradicionalni sajam tartufa i poljoprivrednih proizvoda organizira Turisticka zajednica opcine Oprtalj.


Podijeli: Facebook Twiter