Josipovic odlikovao 7 istarskih policajaca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Medu stotinu i petnaest pripadnica i pripadnika policije koje je predsjednik Ivo Josipovic u povodu Dana policije u srijedu odlikovao Redom hrvatskog pletera i Spomenicom domovinske zahvalnosti su i sedmorica policajaca iz Policijske uprave istarske.

Spomenicom Domovinske zahvalnosti za casnu i uzornu službu predsjednik je odlikovao Marka Petkovica, ?anija Kanjira, Silvija Buica, Marka Peternelja i Ivicu Ezgetu dok su Red hrvatskog pletera od predsjednika za posebne zasluge sudjelovanjem u mirovnim misijama na Kosovu odlikovani Andrija Blaževic i Nuko Malagic.

Predsjednik je istaknuo da policija u svakom demokratskom društvu, kao što je i hrvatsko, ima posebne zadace. Podsjetivši na ulogu policije u Domovinskog rata, ustvrdio je da je ona bila jezgra iz koje se razvila pobjednicka vojska.

- Nulta tolerancija korupcije i organiziranog kriminala mora obilježiti rad svih državnih tijela, posebno policije, istaknuo je predsjednik.

- Korupcija je ta koja je ovo društvo ucinila lošim za življenje. Upravo zato vas koji imate ovlasti imate i posebnu odgovornost i u ime svih gradana podsjecam da tu odgovornost treba i realizirati.

Bez obzira na to radi li se o osobama iz politickog života, gospodarstva, športa, znanosti, obrazovanja, zdravstva, moramo bez kompromisa i zadrške, posebno vi zajedno s odvjetništvom i pravosudem, u skladu sa zakonom reagirati na svaki oblik korupcije i bez ikakve milosti rašcistiti s tom nemani koja nas je na neki nacin zarobila, porucio je predsjednik.


Podijeli: Facebook Twiter