Josipović od Nikolića očekuje jasne promjene

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović sastat će se sa srbijanskim predsjednikom Tomislavom Nikolićem kada Nikolić jasno pokaže da je promijenio svoj odnos prema susjednim državama, priopćio je u petak Ured Predsjednika u odgovoru na Nikolićevu najavu da će se uskoro službeno sastati s Josipovićem.

Nikolić je, u izjavi za beogradski dnevnik "Danas" od petka, govoreći o regionalnoj suradnji i državama koje je u regiji posjetio i koje namjerava posjetiti, najavio kako bi se uskoro trebao službeno sastati s predsjednikom Josipovićem te da će doći čim i gdje god ga hrvatski predsjednik pozove. Nikolić, koji je dužnost predsjednika Srbije preuzeo 31. svibnja 2012., istaknuo je kako on nije "od onih koji putuju tek tako" te da od takvih susreta mora biti neke koristi za Srbiju.

"S obzirom na politiku koju je predsjednik Nikolić zagovarao devedesetih i njegove nedavne izjave o Vukovaru i Srebrenici, susret dvojice predsjednika moguć je kad predsjednik Nikolić jasno pokaže da je promijenio svoj odnos prema susjednim državama", priopćeno je s Pantovčaka.

Josipović "u svakom slučaju pozdravlja želju predsjednika Nikolića da se i bilateralnim susretima nastavi politika pomirbe i dobrosusjedskih odnosa". (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter