Josipović najesen službeno s Nikolićem

Mislim da ćemo službeno razgovarati na jednom sastanku najesen, Ivo Josipović (M. MIJOŠEK)
Mislim da ćemo službeno razgovarati na jednom sastanku najesen, Ivo Josipović (M. MIJOŠEK)

Hrvatski i srbijanski predsjednik sastat će se službeno u listopadu ili studenome, najavio je predsjednik Republike Ivo Josipović u četvrtak tijekom boravka na bratislavskom summitu.

"Mislim da ćemo službeno razgovarati na jednom sastanku najesen", rekao je Josipović dodavši da se radi o "desetom, jedanaestom mjesecu".

"A i u Zagrebu ćemo se vidjeti prije toga", kazao je Ivo Josipović hrvatskim novinarima tijekom 18. summita šefova država srednje Europe.

Tomislav Nikolić pozvan je, kao i predsjednici ostalih zemalja regije, na proslavu ulaska Hrvatske u EU i potvrdio je dolazak. U Zagrebu, međutim, neće biti njihova bilateralnog sastanka.

Josipović i Nikolić susreli su se i u Bratislavi, ali neformalno. "Sad smo se pozdravili, dvije-tri riječi razmijenili. Dakle, nema vremena za neke posebne sastanke", rekao je Josipović.

Josipović je hrvatskim novinarima posebno istaknuo činjenicu da su kosovska predsjednica Atifete Jahjaga i Tomislav Nikolić bili zajedno za istim stolom u Bratislavi.

"Predsjednica Kosova i predsjednik Srbije sjedili su zajedno za velikim okruglim stolom. Tako će biti i na proslavi (hrvatskog ulaska u Europsku uniju) u Zagrebu. To su neki novi vjetrovi i to je dobro", rekao je.

Na summitu u Bratislavi predsjednici 20 država raspravljali su o europskoj perspektivi zemalja koje još nisu članice Europske unije.

Uz Josipovića, na bratislavskom summitu uz domaćina slovačkog predsjednika Ivana Gašparoviča sudjeluju i predsjednici Austrije, Rumunjske, Crne Gore, Estonije, Makedonije, Litve, Ukrajine, Poljske, Latvije, Bugarske, Moldavije, Mađarske, Albanije, Slovenije, Češke, Srbije, Kosova, te predsjedavajući predsjedništva Bosne i Hercegovine. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter