Josipović na Ovčari, Kolona sjećanja u Škabrnji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik Republike Ivo Josipović, u pratnji supruge Tatjane, položio je večeras vijenac i zapalio svijeću podno spomen-obilježja mjesta masovne grobnice na Ovčari iz koje su 1996. godine ekshumirani posmrtni ostaci 200 žrtava agresije bivše JNA i srpskih paravojnih postrojbi na Vukovar 1991. godine.

U pratnji predsjednika Ive Josipovića, koji će sutra u Vukovaru sudjelovati na obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine i 21. obljetnice stradanja toga grada u Domovinskom ratu, bili su vukovarsko-srijemski župan Božo Galić i vukovarski gradonačelnik Željko Sabo. Nakon odavanja počasti žrtvama Ovčare, predsjednik Ivo Josipović susrest će se u Domu hrvatskih branitelja s članovima Udruge maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata, biti nazočan "Danu otvorenih vrata Radničkog doma", te humanitarnoj večeri "Za akademsku budućnost Vukovara" s koje je prihod namijenjen stipendiranju vukovarskih studenata.

Trodnevno obilježavanja 21. obljetnice stradanja Škabrnje kada su 18. studenog 1991. JNA i pobunjeni Srbi ubili 48 civila i branitelja počelo je danas u 16 sati Kolonom sjećanja od crkve sv. Marije u zaseoku Ambar do crkve Uznesenja Blažene djevice Marije u Škarbnji gdje je služena misa. 

U Koloni sjećanja bila je cijela Škabrnja, obitelji stradalih mještana i poginulih branitelja, ratni zapovjednici i branitelji Šabrnje, te predstavnici braniteljskih udruga, a Škabrnju su ove godine posjetili i članovi Udruge poginulih i nestalih branitelja Domovinskoga rata iz Slavonije i kontinentalnog dijela Hrvatske, 50-ak djece poginulih branitelja iz Vukovara, Ćelija, Nove Gradiške, Osijeka, Vinkovaca i drugih gradova diljem Hrvatske. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter