Josipović na čelu hrvatskog izaslanstva u Kataru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović boravit će od nedjelje do srijede na čelu velikog hrvatskog izaslanstva u službenom posjetu Kataru, gdje će se sastati sa svojim domaćinom emirom Hamadom bin Kalifom al-Tanijem, otvoriti hrvatsko veleposlanstvo u glavnom gradu Dohi, te sudjelovati na gospodarskom forumu.

Uz Josipovića i njegovu suprugu Tatjanu, u Katar putuju i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić, prvi potpredsjednik vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić, te više od četrdeset predstavnika hrvatskih tvrtki.

Premda su za hrvatsku stranu važni dobri politički odnosi s jednom od najbogatijih zemalja svijeta i važnim akterom u rješavanju kriza na Bliskom istoku, glavni je naglasak posjeta Kataru ipak razvoj bilateralnih gospodarskih odnosa.

Hrvatska je snažno zainteresirana za mogućnost suradnje u izgradnji LNG terminala na Krku, privlačenje katarskih ulagača u velike turističke projekte, te veću nazočnost hrvatskog gospodarstva na katarskom tržištu, osobito tvrtki iz prehrambene, informatičke i vojne industrije. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter