Josipovic Kumrovec zamijenio Krapinom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik Ivo Josipovic ipak ce zaobici proslavu Dana mladosti-radosti ovoga vikenda u Kumrovcu. Iako su nam u uredu krapinsko-zagorskog župana u utorak tvrdili da je u sklopu Josipovicevog posjeta toj županiji planirana i konferencija za novinare u Titovoj rezidenciji poviše Kumrovca, u Uredu predsjednika odlucili su da šef države umjesto Kumrovca posjeti Muzej neandertalaca u Krapini.

"Posjet Kumrovcu su isplanirali u Županiji, ali ja donosim konacnu odluku na koja cu od ponudenih mjesta ici, a na koja ne. Nema ništa sporno u posjetu Kumrovcu, bio sam tamo u vrijeme predsjednicke kampanje, kao i u Velikom Trgovišcu u Tudmanovoj rodnoj kuci, i sigurno cu ponovno posjetiti oba mjesta. No ovaj put, s obzirom na zgusnut program, radije cu posjetiti muzej u Krapini", objasnio nam je Josipovic.

U Uredu predsjednika ocito su procijenili kako tajming za posjet Kumrovcu ipak ne bi bio dobro pogoden. Mnogi bi u Hrvatskoj, vjerojatno, smatrali kontroverznim cinjenicu da je Josipovic u prvoj godini svog mandata odlucio "preskociti" Bleiburg, a istovremeno proslavljati Titov rodendan u Kumrovcu. Stoga je odluceno da se promijeni hodogram predsjednikova posjeta Krapinsko-zagorskoj županiji, kakav su predložili domacini.


Podijeli: Facebook Twiter