Josipovic: Kriza poput Domovinskog rata

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Cijeli državni vrh došao je u subotu na obilježavanje 15. obljetnice vojno-redarstvene operacije "Bljesak" kojom je u tek nešto više od 30 sati oko 500 cetvornih kilometara državnog teritorija oslobodeno od srpske okupacije, pri cemu su na hrvatskoj strani poginula 42 vojnika, a 162 su ranjena.

Bila je ovo i prilika predsjedniku Ivi Josipovicu da prvi put nastupi u ulozi vrhovnog zapovjednika. Nakon što je izvršio smotru postrojenih sudionika "Bljeska", Josipovic je s govornice procitao: "Gospodo veterani Domovinskog rata, policajci, mornari, vojnici, docasnici i casnici - pozdrav domovini!"

- Dragi branitelji, hvala vam na svemu što ste ucinili u obrani Hrvatske i na perspektivama koje ste otvorili svojoj djeci i unucima. Ponosni smo na vas. Iako postoje razlicite interpretacije što je i kako bilo u Domovinskom ratu, to je bio pravedan i oslobodilacki rat u kojem je izborena hrvatska samostalnost, rekao je Josipovic.

Osim prošlošcu predsjednik se bavio i hrvatskom sadašnjošcu, a podržao je najavljene Vladine mjere za oporavak gospodarstva.

- Trebamo biti jedinstveni, odlucni i solidarni jer Hrvatska je opet pred ozbiljnim izazovom kao što je bila i u Domovinskom ratu, upozorio je Josipovic koji je govor zakljucio s: "Neka nam živi Hrvatska."

- "Bljesak" je bio odlucan odgovor hrvatske države i hrvatske demokracije agresorskoj politici Slobodana Miloševica. To ne smijemo nikada zaboraviti i valja ponoviti, Domovinski rat bio je pravedan, osloboditeljski i obrambeni, naglasila je Jadranka Kosor.

Predsjednica Vlade ustvrdila je i da Hrvatska duguje braniteljima "beskompromisnu borbu protiv korupcije jer ona ruši temelje hrvatske demokracije i države".


Podijeli: Facebook Twiter