Josipovic izrazio sucut ceškom predsjedniku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U povodu tragicne prometne nesrece kod tunela Krpani na autocesti A1 Zagreb-Split, u kojoj je jutros stradao velik broj ceških turista, predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipovic uputio je poruku sucuti predsjedniku Ceške Republike Vaclavu Klausu, priopceno je iz Ureda predsjednika Josipovica.

"S neizmjernom tugom i žalošcu primio sam vijest o stravicnoj prometnoj nesreci ceškog autobusa koja se rano jutros dogodila u Hrvatskoj u kojoj je život izgubilo osam ceških državljana medu kojima i jedno dijete, a mnogi zadobili tjelesne ozljede.

Molim Vas da ovim putem u ime gradana Republike Hrvatske i moje osobno ime primite našu najdublju sucut za ovaj tragicni dogadaj u kojem su stradali ceški državljani.

Takoder Vas molim da obiteljima unesrecenih prenesete izraze moje najdublje sucuti. Istovremeno želio bih Vas uvjeriti, gospodine Predsjednice, da ce nadležne hrvatske službe, a pogotovo medicinske, uciniti sve što je moguce da se povrijedenima pruži sva moguca strucna pomoc i njega", stoji u poruci sucuti predsjednika Josipovica predsjedniku Ceške Republike Vaclavu Klausu.

Izraze sucuti svojim kolegama, obiteljima stradalih i svim ceškim državlajnima uputili su i premijer Zoran Milanovic, ministar prometa Siniša Hajdaš Doncic, te ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusic. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter