Josipovic: Ili plati ili vrati

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pravilo "tko je jamio jamio je" trebalo bi prestati vrijediti, a umjesto njega moramo uvesti novo pravilo "ili plati ili vrati", porucio je SDP-ov predsjednicki kandidat Ivo Josipovic u ponedjeljak na skupu na tržnici u Puli. Josipovicu je, kako je kazao, dosta korupcije i kriminala, ali i toga da sugradani kopaju po kontejnerima za smece, te da djeca ne mogu ici u školu i pronaci posao.

"Svi hocemo pravednu Hrvatsku u kojoj zakoni vrijede jednako za sve", rekao je. "Želim Hrvatsku pravde i poštenja. Ne bojte se, pravda ce pobijediti. Ne bojte se korupcije, siromaštva, ni politickog nasilništva. Dosta je nepravde, dosta je straha", porucio je.

Novinarima je rekao da je zahvalio pulskom gradonacelniku Borisu Mileticu, koji ga je u jutarnjim satima primio u Gradskoj palaci, "što uspješno i dobro vodi ovaj grad i što je Pula sve uspješniji grad".

Na naše pitanje što misli o projektu Brijuni rivijera u sklopu kojeg se nalaze i napušteni vojni objekti, odgovorio je da je to prije svega pitanje lokalne samouprave. "Što se tice vojnih objekata, moje je mišljenje da sve one objekte koji nisu potrebni vojsci, a takvih je sve više zbog standarda NATO-a i transformacije Oružanih snaga, u pravilu treba dati lokalnoj samoupravi da njima raspolaže, da se stave u gospodarsku funkciju i da ne budu mrtvi kapital", kazao je.

Upitali smo ga i bi li bivši vojni kompleks Muzil trebao po njemu biti otvoren za gradane, na što je rekao da bi vjerojatno bilo dobro da se sve maksimalno otvori gradanima. "U konkretnom slucaju treba vidjeti potrebe, ali i ogranicenja. To je ipak stvar dogovora i detaljnije rasprave koju tek treba obaviti".


Podijeli: Facebook Twiter