Josipovic i Türk zajedno u Buzetu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski predsjednik Ivo Josipovic sastat ce se u utorak u Buzetu sa slovenskim predsjednikom Danilom Türkom, na susretu gospodarstvenika s obje strane granice u organizaciji Društva hrvatsko-slovenskog prijateljstva i Društva za hrvatsko-slovensku pogranicnu suradnju, a pod Josipovicevim i Türkovim pokroviteljstvom. Zapravo je rijec o uzvratnom posjetu predsjednika Türka Josipovicu, buduci da je hrvatski predsjednik odmah nakon inauguracije posjetio Sloveniju.

Buzetski sastanak prvi je razgovor Josipovica i Türka nakon slovenskog referenduma o arbitražnom sporazumu. Medutim, sastanak u Buzetu samo je prvi u nizu, jer bi se dvojica predsjednika trebali sastati još dvaput u samo tjedan dana. Sljedeci put vec u subotu, na otvaranju 61. Dubrovackih ljetnih igara, gdje ce predsjednik Türk biti Josipovicev gost, a onda i u Trstu 13. srpnja, gdje bi predsjednici Hrvatske i Slovenije zajedno s talijanskim predsjednikom Giorgiom Napolitanom trebali prisustvovati još jednom velikom glazbenom dogadaju, Koncertu prijateljstva što ga organizira slavni talijanski dirigent Riccardo Muti.

Sastanak u Buzetu okupit ce najuglednije gospodarstvenike iz tog podrucja Hrvatske i Slovenije, kojima ce se pridružiti i zastupnici u parlamentu s obje strane granice, kao i istarski župan Ivan Jakovcic i njegov kolega sa slovenske strane.


Podijeli: Facebook Twiter