Josipovic i Milanovic cestitali Uskrs

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik Republike Ivo Josipovic uputio je danas uskrsnu cestitku svim kršcanskim vjernicima koji slave Uskrs prema gregorijanskom kalendaru sa željom da im Uskrs bude blagdan nade i životnog ohrabrenja te poticaj da se i dalje zauzimaju za dobro svojih bližnjih i svoje domovine.

Predsjednik je uputio cestitku i msgr. Marinu Srakicu, nadbiskupu dakovacko-osjeckom i predsjedniku Hrvatske biskupske konferencije te kardinalu Josipu Bozanicu, nadbiskupu zagrebackom, kao i svim nadbiskupima i biskupima, svecenicima, redovnicama i redovnicima, svim katolickim vjernicama i vjernicima u Republici Hrvatskoj.

Predsjednik Josipovic cestitao je i svim pripadnicima židovske vjeroispovijesti blagdan Pesah. Istaknuo je da "dubokom simbolikom ostvarenja ideala osobne i narodne slobode, Pesah pripada trajnim vrijednostima koje je židovski narod ugradio u duhovnu baštinu cijeloga covjecanstva".

Milanovic: Uskrsna poruka je univerzalna


Premijer Zoran Milanovic takoder je cestitao svim vjernicima koji slave Uskrs.

"Svima koji svoju vjeru temelje na uskrsnucu, cestitam najveci kršcanski blagdan", istice premijer i dodaje kako je ljepota uskršnje poruke u njezinoj univerzalnosti koja dotice svakoga od nas.

Podsjeca kako ona poziva na mir, toleranciju i medusobno razumijevanje te uci o nadi i ohrabruje pred izazovima koji nas ocekuju.


Podijeli: Facebook Twiter