Josipina oda ljubavi u ispunjenom INK-u

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Unikatna boja glasa, razlicitost žanrova i specificna scenska pojava Josipe Lisac oduševili su mnogobrojnu publiku na njenom dvosatnom koncertu koji je sinoc održan u ispunjenom Istarskom narodnom kazalištu u Puli.

Kao što je i najavila, Josipa Lisac u Pulu je nakon mnogo vremena donijela sve ono što ima i što ona jest. S pravom se može reci da njen koncert pruža poseban glazbeni i vizualni doživljaj koji je jucer bio posvecen ljubavi i glazbenoj umjetnosti.

Poceo je audiozapisom bez glazbene podloge u kojem se Josipa Lisac referirala na neke od poznatih svjetskih pjesnika te na taj nacin s publikom podijelila svoja razmišljanja o otudenju, razdvojenosti, ljubomori, o zamkama današnjeg virtualnog svijeta te o ljubavi koja u tom kaosu samozatajno ceka da bude ponovo pronadena.

Nakon toga popela se na pozornicu i koncert pocela "Ave Mariom", pjesmom iz uspješne rock-opere "Gubec Beg".

- Krenimo u avanturu i prepustite se sebi i glazbi, kazala je ova umjetnica iza koje stoji cetrdesetogodišnja uspješna glazbena karijera. Vec je dugi niz godina jedna od najvecih predstavnica hrvatske glazbene umjetnosti, a na pozornici jednostavno zraci kreativnom energijom koju prenosi na publiku.

Od jazza preko funkyja i bluesa pa sve do rocka, ostaje vjerna svom originalnom glazbenom izricaju, a u to se jucer imala prilike uvjeriti i mnogobrojna pulska publika.

Osim "Boginje" preko poznate "O jednoj mladosti" i senzualne "Dok razmišljam o nama", Josipa Lisac je otpjevala i neke od pjesama s posljednjeg albuma "Živim po svom" iz 2009. poput "Tisucu razloga", "Još se zvijezde sjaje" i "Naivni". U pjesmi "Bolujem" treba istaknuti atraktivni intro bubnjara Borne Šercara koji je oduševio publiku, a nakon ove pjesme uslijedila je poznata "Gdje Dunav ljubi nebo" iz 1987. godine.

Za pulsku je publiku priredila i jedno iznenadenje - kao gost veceri na pozornici joj se prikljucio Bruno Krajcar. Naime, kao plod suradnje izmedu ovo dvoje glazbenika prije deset godina nastala je pjesma "Paucina" koja sadrži i elemente istarske ljestvice. Josipa Lisac otpjevala je "Paucinu" uz virtuozne dionice Krajcara na klaviru, što je publika nagradila velikim pljeskom.

Ostatak koncerta protekao je u znaku Josipinih najvecih hitova - "Život je samo most", zatim funky hita "Hir, hir, hir" i popularne "Danas sam luda", a raspoložena pjevacica je za cijelog koncerta intenzivno komunicirala sa svojim bendom te s publikom s kojom je u svom stilu podijelila razmišljanja o Istri, odnosu muškarca i žene, igranju golfa, a nije izostalo ni žaljenje na proljetne alergije.

Kraj koncerta bio je rezerviran za njezinu vjerojatno najpoznatiju pjesmu - "Magla" koja je objavljena na albumu "Hir, hir, hir" iz 1981. i izazvala oduševljenje publike. Koncert je na završio u funky ritmovima jer je kao bis izvela poznatu pjesmu "Ispocetka" nakon koje je porucila publici: "Hvala vam svima! Željela sam vam ponovo donijeti ove pjesme koje vi razumijete. Nadam se da ce ovakvih naših druženja biti još!".


Podijeli: Facebook Twiter