Josipa oduševila publiku u kazalištu Gandusio


U programu četverodnevnog Rovinj Music Festivala (RMF) večeras je u kazalištu Gandusio nastupila jedinstvena pojava naše glazbene scene Josipa Lisac sa svojim bendom.

Nastup je upriličen kao druga uvertira u veliku turneju kojom će se iduće godine obilježiti 40. obljetnica izdavanja kultnog nosača zvuka "Dnevnik jedne ljubavi", jednog od najutjecajnijih i najznačajnijih albuma naše diskografije.

Za novi zvuk skladbi s albuma koji je ušao u živote mnogih generacija i postao dio pop kulturne baštine zaslužni su glazbenici koji prate Josipu Lisac u novoj fazi njene karijere - Borna Šercar na bubnjevima, Josip Grah (truba i harmonika), Gojko Tomljanović (klavijature), Davor Črnigoj (bass gitara) i Elvis Penava (gitara).

Kao najavu proslave jubileja pred nekoliko dana Josipa je održala koncert na platou Gradec u Zagrebu, u sklopu festivala Gričevanje, a potom je zahvaljujući RMF-u 2,5-satni koncert održala u kazalištu Gandusio.

Nakon Rovinja naša glazbena diva će u veljači 2013. prvo nastupiti u Skoplju, a potom u Beogradu.

Na večerašnjem koncertu izvedeno je najviše skladbi s albuma "Dnevnik jedne ljubavi". Ipak, uvijek elegantna Josipa Lisac je brojnu publiku uvela i u presjek cjelokupna svoje karijere.

Započela je s "Ave Mariom" iz rock opere "Gubec Beg", a nastavila "Boginjom" u jazz maniri.

Tijekom večeri su uz odobravanje publike izvedeni mnogi hitovi kao što su "Magla", "Danas sam luda", "Ja bolujem" i "Na, na, na". (Napisao i snimio A. POKRAJAC)


Podijeli: Facebook Twiter