Josipa Lisac sutra nastupa u Areni

Josipa Lisac (J. PREKALJ/arhiva)
Josipa Lisac (J. PREKALJ/arhiva)

Sutra u Areni s početkom u 21 sat nastupa Josipa Lisac, koja u Pulu dolazi povodom 40 godina objavljivanja svog prvog albuma "Dnevnik jedne ljubavi", no na koncertu ćemo čuti i njene pjesme s drugih albuma.

Da je ova ikona domaće estrade i nakon više od četiri desetljeća u odličnoj formi pokazao je nedavno održan koncert u zadarskom Arsenalu, nakon kojeg se ostala družiti s fanovima i prijateljima duže od sat vremena.

Josipa Lisac postala je poznata po pjesmama kao što su "O jednoj mladosti", "Sreća", "Nismo mi bez cilja", "Danas sam luda", "Hir hir hir", "Magla", "Ja bolujem", "Boginja" i mnogim drugima koje se i danas rado slušaju.

Ovo će biti njen prvi nastup u pulskom amfiteatru i vrhunac turneje pa će u Arenu biti postavljen i koncertni klavir na kojem će svirati naš ugledni pijanist Matej Meštrović.

Za premijerni nastup u Areni Josipine haljine kreirala je naša poznata dizajnerica Ksenija Vrbanić koja je, kao i mnogo puta dosad, nadogradila brojne ideje koje su ona i Josipa "istresle" na stol, a koje će bez sumnje oduševiti kompletno gledalište u Puli.

Osim po pjesmama Josipa je poznata i po jedinstvenom imidžu, prepoznatljivom stilu. Uoči koncerta pitali smo je i je li joj tko prigovorio i tražio da promijeni taj ekstravagantni stil?

- Mislim da nisam nikada bila čudna, ali da sam mnogima bila neshvatljiva, to je istina. No, njima je trebalo više vremena da to razumiju pa su to nakon 20, 30 godina shvatili. Mene se to više ne tiče, ja nisam posustajala. Mislim da je jako lijepo kad možeš pokazati svoju maštovitost. Ja sam 1968. bila djevojka s dugačkom crnom kosom, međutim ni onda nisam bila obična, ali bilo je drugo vrijeme pa su bili drugačiji komentari. Na sebi sam imala neke stvari koje će doći tek u osamdesetima, to su guste crne čarape, ispričala nam je ona.

Organizatori najavljuju da će koncert trajati više od dva i pol sata. Josipa će nastupiti sa svojim dugogodišnjim bendom koji čine  klavijaturist Gojko Tomljanović, trubač i harmonikaš Josip Grah, bubnjar Borna Šercar, basist Davor Črnigoj i gitarist Elvis Penava.

Uz Josipinu glazbu i kratki filmovi

Vrata Arene otvaraju se u 20 sati, a važan dio koncerta činit će i nekoliko kratkih filmova iz bogate Josipine karijere, s naglaskom na "Dnevnik" te vječnu, inspirirajuću ljubav Josipe i Karla Metikoša.

Ulaznica za koncert još ima u prodaji i moći će se, osim na dosadašnjim službenim prodajnim mjestima, kupiti u subotu na blagajni ispred Arene od 12 sati. Cijene ulaznica za ložu su 190 kuna, VIP parter sjedenje košta 150 kuna, parter sjedenje se plaća 120, a za sjedenje na tribini valja izdvojiti 100 kuna. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter