Josip Zagajski u pritvoru u Krškom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Duševno poremeceni Josip Zagajski, Vukovarac s adresom u Markuševackoj Trnavi kod Zagreba, u subotu uvecer doveden je pred istražnog suca u Krškom, koji mu je odredio pritvor. Nesudeni atentator na Boruta Pahora tako je dobio tretman prvorazrednog terorista, kakvim ga smatra i tretira vecina slovenskih medija: kao opakog atentatora, koji je pomno osmislio svoj teroristicki naum, a onda se, oboružan bombama, uputio vlakom u Ljubljanu realizirati svoj teroristicki naum.

Slovenska televizija u udarnom Dnevniku tako samo uzgred spominje podatak da je rijec o duševnom bolesniku, dakle poremecenoj osobi, koja je i sama žrtva ratnih strahota i srbijanskih koncentracijskih logora, što ih je Zagajski proživio nakon bitke za Vukovar.

Slovenski internetski portali na udarnim mjestima izvještavaju o hrvatskom bombašu, ali samo rijetki citatelji u svojim komentarima upozoravaju da je nepotrebno stvoren veliki cirkus i da je krupna lovina slovenske policije ipak samo poremeceni hrvatski branitelj koji, sudeci po svojim mogucnostima, prije pripada starackom domu nego skupini opasnih terorista.

Zagajski je, naime, veteran Domovinskog rata, 90-postotni invalid, koji je u bitki za Vukovar ranjen u glavu, od kada ima teške psihicke smetnje, cemu valja ubrojiti i krajnje traumaticno iskustvo srbijanskog logora Stajicevo.

Valja priznati da je u opcoj psihozi ugroženosti i opce opasnosti od «hrvatskih terorista» - što ih je Zagajski spomenuo slovenskim policajcima premda takvi, cini se, postoje samo u njegovoj glavi - najstaloženije reagirao sam Pahor, navodna meta hrvatskog atentatora.

Slovenski je premijer rekao da se radi o pojedinacnom incidentu i da se ne osjeca ugroženim, kao što bi se sigurno trebali osjecati i slovenski turisti koji u velikom broju ljetuju na hrvatskom Jadranu.


Podijeli: Facebook Twiter