Josip Vuković: Najbitnije je da me ne boli koljeno

Josip Vuković (D. MEMEDOVIĆ)
Josip Vuković (D. MEMEDOVIĆ)

Kad se pred početak sezone tadašnjeg trenera Istre 1961 Igora Pamića pitalo da li bi mogao izdvojiti nekog igrača koji ga je oduševio na ljetnim pripremama, za kojeg bi mogao reći da je to - to, Paminjo bi uvijek rekao jedno ime, ono Josipa Vukovića.

Samim tim, ozljeda koja je u "pet do podne" zadesila veznjaka koji je ljetos Poljud zamijenio "Drosinom" bila je veliki udarac "zeleno-žutim" ambicijama, no u pulskom su se klubu tješili da nije riječ o ničem ozbiljnom i da će se Vuković za tjedan-dva vratiti na teren. Međutim, prve prognoze nisu se pokazala najtočnijim i 23-godišnji Splićanin debi za Istru 1961 upisao je u, za njega sretnom, 13. kolu kad je na "Drosini" gostovao Osijek

Zamijenio je Vuković u 61. minuti Zlomislića, u trenucima kad su gosti vodili s 1:0, i premda nije direktno sudjelovao u niti jednom od dva pulska pogotka, bio je jedan od aktera domaćeg preokreta. No, puno važnije je da ga po okončanju ogleda s Osječanima ništa nije boljelo, da je strah koji je osjećao kad je potrčao za prvom loptom počeo blijedjeti kako su minute odmicale i da je pokazao treneru Robertu Rubčiću da se na njega može računati. Ovaj je to jedva dočekao i već u Zaprešiću mu je još malo "podigao" minutažu, da bi ga potom u tri naredna ogleda "ugurao" u startnu postavu.

- Najbitnije je da me koljeno ne boli ni prije, ni nakon utakmice - s uzdahom olakšanja čovjeka koji je puno toga "pregrmio" u zadnje vrijeme, Josip Vuković je odgovorio na pitanje u svom trenutnom zdravstvenom stanju. - S te je strane sve u najboljem redu, ne osjećam nikakve tegobe, poteškoće i prezadovoljan sam. S igračke strane mogu reći da se dižem iz utakmice u utakmicu i mislim da sam protiv Dinama bio na dobrom nivou, dosta sam istrčao, ali kako vrijeme bude odmicalo bit ću još bolji. Dobivam sve više na samopouzdanju, a ono je kod mene najvažnije i nastojat ću se na sljedećim utakmicama dignuti na još veću razinu.

Kad ću biti pravi? Ako ostanem zdrav i zimske pripreme prođu u redu, onda biste na proljeće trebali vidjeti moje pravo izdanje.

U Maksimiru je Vuković zaigrao jednog od dvojice centralnih veznih, uz Tomića, i ta mu je pozicija puno bolje "legla" od desnog krila kojeg je igrao na domaćem ogledu protiv Zagreba. (I. CEROVAC)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter