Josip Vrankovic napustio kormilo reprezentacije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon neuspjeha na Europskom prvenstvu u Litvi Josip Vrankovic više nije izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije. Vrankovic je nakon poraza od Grcke kojim se Hrvatska oprostila od plasmana u drugi krug natjecanja, istaknuo da  napušta kormilo reprezentacije jer mu je istekao ugovor.

"Istekao mi je ugovor i formalno više nisam izbornik. Želim zahvaliti celnicima saveza na podršci koju sam imao tijekom ovog mandata. Imali smo odlicnu komunikaciju i suradnju," porucio je Vrankovic pod cijem vodstvom je reprezentacija ostvarila najgori rezultat u svojoj povijesti na Europskim prvenstvima.

Dosad smo najgori plasman ostvarili 1997. u Španjolskoj, 1999. u Francuskoj i 2003. u Švedskoj gdje smo osvajali 11. mjesta, dok se u Litvi nismo uspjeli probiti niti medu 12 najboljih od 24 reprezentacije koliko ih sudjeluje na prvenstvu.

Vrankovic je reprezentaciju preuzeo u studenom 2009. godine naslijedivši Jasmina Repešu. U 11 službenih utakmica zabilježio je cetiri pobjede i sedam poraza. Hrvatska je pod njegovom palicom svladala Iran, Tunis, Finsku i Crnu Goru, a izgubila od SAD-a, Slovenije, Brazila, Srbije, Makedonije, BiH te Grcke.


Podijeli: Facebook Twiter