Josip Vrankovic izbornik

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Strucni savjet Hrvatskog košarkaškog saveza je predložio, a Upravni odbor odmah potom i potvrdio Josipa Vrankovica za novog izbornika hrvatske reprezentacije. Za kormilo reprezentacije je došao nakon što je dobio povjerenje petorice od šest clanova Strucnog savjeta. Naslijedio Jasmina Repešu koji je pak brže-bolje odjurio na pregovore s Talijanskim savezom, a prije toga ostavio naputke svom nasljedniku. Da ih mladi Vrankovic što bolje provede u djelo pobrinuo se Upravni odbor koji je navodno Nevena Spahiju postavio za Vrankoviceva mentora.

- O tome nije bilo rijeci. Jedini zakljucak je da je Vrankovic novi izbornik - odgovorio je Drakšic. S mentorom ili bez njega, Vrankovica ceka velik zadatak za kormilom nacionalne vrste. Primarne su Olimpijske igre u Londonu 2012. godine, no prije njih treba odraditi i smjenu generacija u reprezentaciji od koje ce se zajedno s Repešom oprostiti mnogi igraci.

Košarkaški se savez, izabravši mladog i neiskusnog covjeka, ugledao na nogometni koji je isti potez povukao postavivši Slavena Bilica za kormilo reprezentacije. Nogometni je pokus uspio, hoce li košarkaški, pokazat ce vrijeme.


Podijeli: Facebook Twiter